Objectiu Residu Zero Igualada: Línia Terra

Ateneu Igualadí Igualada

"Línia Terra" és una activitat del projecte "Igualada, objectiu: Residu Zero", que vol aprofundir sobre com podem impactar positivament amb el nostre consum. L'activitat, que es divideix en quatre sessions, consisteix en una xerrada/taula rodona per parlar, debatre i aprofundir sobre la sostenibilitat des de diferents mirades i de la mà de persones expertes. Les sessions seran obertes i gratuïtes i es faran de forma presencial. Cal inscripció prèvia per fer previsió d'aforament.

Caminada: El riu Anoia, refugi de biodiversitat o riu degradat?

Centre Civic Fatima Av. de Ntra. Sra. de la Pietat, 42, Igualada, Barcelona, Espanya

La caminada descobreix el riu Anoia, la seva dinàmica fluvial, la biodiversitat associada i les problemàtiques ambientals que encara té. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic de Fàtima, a les 9h del matí.

Concert: Cercle de cants

Esglèsia de Sant Llorenç Argençola

Concert "Cercle de cants" amb cançons per a la mare terra, per rehivindicar que cal evitar la implantació de grans parcs eòlics i fotovoltaics.

€5

Xerrada-taller: El territori i la transició energètica ineludible

Som Energia engloba un conjunt de mirades diverses per ajudar a seguir construint, des de l’esperit crític, la transició energètica transformadora. Els territoris es troben en una cursa contrarellotge per donar resposta a l'emergència de la transició energètica. Aquesta situació genera unes tensions vinculades amb la definició i desplegament d'un nou model energètic renovable. En aquesta xerrada donarem veu a diferents perspectives per tal de seguir construint solucions col·lectives.

Xerrada: Tancament de l’Escola

Conferència de tancament a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista, qui aportarà la seva visió fent un recorregut per les diferents temàtiques treballades a les sessions anteriors de l’escola.

Caminada: El paissatge del guix, un ecosistema fràgil i amenaçat

Centre Cívic Nord Carrer de Sant Martí de Tous, 6, Igualada, Barcelona

La caminada del paisatge del guix recorre algunes antigues guixeres com la Guixera de Múnter i el Turó de les Guixeres, i descobreix un ecosistema amenaçat que requereix d'una conservació prioritària. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic Nord a les 9h del matí.

Caminada: La vegetació i la geologia de Montserrat

La caminada descobrirà la geologia particular de Montserrat, alguns dels seus ecosistemes característics i la seva importància per a la biodiversitat. Es passarà pel Coll de Porc i la Roca Foradada.

Mercat d’Autor a l’Era

Masia El Forrn del Vidre Ctra. C37Z Km 71 i 1/2, Òdena

2n Mercat d'Autor a l'Era d'Òdena, amb moltes parades, música i servei de bar i menjar per passar el dia amb tota la família.

Caminada: Els boscos de Castellolí i la Font del Ferro

Recorregut pels ecosistemes de l'entorn de Castellolí, torrents, boscos, arribant a la Font del Ferro. La caminada descobrirà uns boscos madurs excepcionals i la seva importància per fer front al canvi climàtic.

Formacions de la Xarxa de Productes de la Terra de l’Anoia

La Xarxa de Productes de la Terra de l'Anoia i el Consell Comarcal de l'Anoia organitzen unes formacions teòric-pràctiques amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament d'un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat. Les sessions es duran a terme els mesos de març i abril per diversos municipis de la comarca. Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades, donant prioritat d'inscripció als productors censats a la Xarxa de Productes de la Terra. Les inscripcions es poden fer a través d'aquest formulari. Les sessions seran les següents: Poda d'oliveres, mètode Tomàs Llop La primera sessió es farà dissabte, 19…

VIII Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola

Sala d'actes del VINSEUM Vilafranca del Penedès

El paisatge vitivinícola engloba tot l'ecosistema del nostre entorn: muntanyes, boscos, camps, pobles, rius... i l'aigua és el bé que estructura del territori. Durant segles, l'accés a zones amb aigua era indispensable, però amb el pas del temps tots els serveis que feia el riu s'han anat reemplaçant amb xarxes d'aigua externes, altres fonts d'energia, clavegueram i transport terrestre. El riu, que va ser el centre neuràlgic, ha caigut en l'oblit. Tot això, sumat a la situació d'emergència climàtica que estem patint, fa més evident la importància de fixar-se en el cicle de l'aigua i en els canvis que està…