Per la Conca i Unió de Pagesos denunciem que el procés participatiu pel Pla Director persegueix justificar 400 noves hectàrees industrials

COMUNICAT - 08/06/2020 - Considerem que el model de grans superfícies industrials del que parteix el PDUAECO no està consensuat amb tots els actors del territori ni permetrà un equilibri entre les diferents necessitats socioeconòmiques. El procés plantejat arrenca amb les cartes marcades i no obre la porta a un debat amb profunditat sobre el model de desenvolupament de la Conca d’Òdena.

És el moment de repensar el futur territorial

NOTA DE PREMSA - 30/04/2020 - Davant l’enèsim anunci d’elaboració d’un pla supramunicipal especial a la Conca d’Òdena que requalifiqui centenars d’hectàrees agrícoles per ubicar-hi empreses, l’entitat Per la Conca seguim defensant que el model de grans superfícies, avui i aquí, no és el futur pel que hauríem d'apostar com a territori. La crisi actual ens força encara més a repensar el model territorial. Les necessitats bàsiques han de ser elements centrals de la planificació i cal potenciar per sobre de tot la singularitat, la iniciativa i les capacitats del territori. El model de futur ha de ser necessàriament compatible amb mesures efectives per fer front a la declarada emergència climàtica i mediambiental. El neguit per la parada econòmica actual degut a la crisi sanitària no ens ha de precipitar a un carreró sense sortida.

Per la Conca celebrem l’aturada de Can Morera i apostem per definir col·lectivament les bases d’un nou model territorial

NOTA DE PREMSA - 29/01/2020 - En l’assemblea general de l’entitat, celebrada el passat cap de setmana, s’ha informat als socis que la tramitació del Pla Director que preveia el macropolígon de Can Morera està oficialment aturada. L’entitat ha aprovat un pla de treball per definir criteris i projectes de futur de forma conjunta amb diversos col·lectius del territori, amb l’objectiu de protegir i posar en valor els espais naturals i agraris de la Conca d’Òdena.

Entitats preocupades pel territori ens reunim per a treballar coordinadament en un model sostenible a la Conca d’Òdena

NOTA DE PREMSA - 02/10/2019 - Representats d’una dotzena d’entitats que van firmar el Compromís Per la Conca a favor d’un model territorial sostenible es van reunir amb les entitats impulsores del compromís per a treballar de manera coordinada en la defensa del territori. Una aposta proactiva que xoca amb la pretensió d’urbanitzar grans extensions “de novo”, especialment si estan aïllades de la trama urbana existent.

L’exposició fotogràfica ‘Revela la Conca’ serà a Òdena fins a finals de setembre

NOTA DE PREMSA - 16/09/2019 - Després de passar pel Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’, on ha estat exposada fins el passat dia 13, les fotografies del concurs organitzat per l’entitat Per la Conca s’exposaran ara a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena entre els dies 18 i 30 de setembre. A la inauguració de l’exposició, el passat mes d’agost, es van anunciar també les fotografies finalistes i guanyadora d’aquesta primera edició del concurs.