Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Formacions de la Xarxa de Productes de la Terra de l’Anoia

19 19+02:00 març 19+02:00 2022/9:00 - 6 06+02:00 abril 06+02:00 2022/14:00

La Xarxa de Productes de la Terra de l’Anoia i el Consell Comarcal de l’Anoia organitzen unes formacions teòric-pràctiques amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat. Les sessions es duran a terme els mesos de març i abril per diversos municipis de la comarca.

Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades, donant prioritat d’inscripció als productors censats a la Xarxa de Productes de la Terra. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest formulari.

Les sessions seran les següents:

Poda d’oliveres, mètode Tomàs Llop

La primera sessió es farà dissabte, 19 de març, de 9 a 14 h, a la finca Cal Sant Miquel Montserrat, al Bruc. Porta per títol “Poda d’oliveres, mètode Tomàs Llop”, i anirà a càrrec d’ell mateix. Aquest mètode de poda natural trenca amb els criteris convencionals de la poda i aconsegueix mantenir una elevada productivitat, minimitzant la incidència de malalties i plagues.

Aprofitaments hídrics i línies clau

La segona formació es farà el dissabte, de 9:30 a 14 h, a Cal Grimau, a l’Espelt, Òdena, amb el títol “Aprofitaments hídrics i línies clau”, a càrrec de Juan Pedro, de La Casa Integral. La sessió servirà per conèixer com es poden dur a terme accions que contribueixin a aprofitar els recursos hídrics disponibles, en un context de períodes de sequera més intensos i perllongats.

Combinació de cultius, elecció d’espècies i varietats més adaptada, i permagricultura

La tercera es farà l’endemà diumenge, 27 de març, de 10 a 13 h a Can Mercaderet – la Mallola, al Saió, Santa Margarida de Montbui, amb el títol “Combinació de cultius, elecció d’espècies i varietats més adaptada, i permagricultura”. Sergio Caballero, de Mas de les Vinyes, serà l’encarregat de la formació, que mostrarà com incrementar la resiliència i la viabilitat de les petites i mitjanes explotacions agrícoles, escollint espècies i varietats altament adaptades a les condicions ambientals locals i combinant-les de forma òptima.

Control i gestió de plagues i malalties en eco, centrat en horta i petites plantacions de fruiters

Finalment, la quarta i darrera formació es farà dimecres, 6 d’abril, de 9 a 14 h, a la seu del col·lectiu Eixarcolant, a Jorba. Bàrbara López, de Desocarrel, donarà les claus per al “Control i gestió de plagues i malalties en eco, centrat en horta i petites plantacions de fruiters”, que és un dels elements principals a tenir en compte per assolir una bona productivitat i qualitat. A la formació es mostraran diferents eines de diagnòstic, seguiment i control de plagues en horta i fruiters.

Mostra els detalls

Inici:
19 19+02:00 març 19+02:00 2022/9:00
Finalització:
6 06+02:00 abril 06+02:00 2022/14:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Lloc web:
www.anoia.cat

Organitzadors

Xarxa de Productes de la Terra de l’Anoia
Consell Comarcal de l’Anoia