Xerrada-taller: Les dones i la terra, cossos de resistència

Som Energia engloba un conjunt de mirades diverses per ajudar a seguir construint, des de l’esperit crític, la transició energètica transformadora. Les lògiques mercantilistes i extractivistes de l'actual sistema energètic col·loquen la terra i les dones en una situació injusta de vulnerabilitat. En aquesta xerrada escoltarem experiències de resistència i lluita i alternatives que ens encaminen cap a la transició energètica transformadora.

Objectiu Residu Zero Igualada: Línia Terra

Ateneu Igualadí Igualada

"Línia Terra" és una activitat del projecte "Igualada, objectiu: Residu Zero", que vol aprofundir sobre com podem impactar positivament amb el nostre consum. L'activitat, que es divideix en quatre sessions, consisteix en una xerrada/taula rodona per parlar, debatre i aprofundir sobre la sostenibilitat des de diferents mirades i de la mà de persones expertes. Les sessions seran obertes i gratuïtes i es faran de forma presencial. Cal inscripció prèvia per fer previsió d'aforament.

Caminada: El riu Anoia, refugi de biodiversitat o riu degradat?

Centre Civic Fatima Av. de Ntra. Sra. de la Pietat, 42, Igualada

La caminada descobreix el riu Anoia, la seva dinàmica fluvial, la biodiversitat associada i les problemàtiques ambientals que encara té. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic de Fàtima, a les 9h del matí.

Concert: Cercle de cants

Esglèsia de Sant Llorenç Argençola

Concert "Cercle de cants" amb cançons per a la mare terra, per rehivindicar que cal evitar la implantació de grans parcs eòlics i fotovoltaics.

€5

Xerrada-taller: El territori i la transició energètica ineludible

Som Energia engloba un conjunt de mirades diverses per ajudar a seguir construint, des de l’esperit crític, la transició energètica transformadora. Els territoris es troben en una cursa contrarellotge per donar resposta a l'emergència de la transició energètica. Aquesta situació genera unes tensions vinculades amb la definició i desplegament d'un nou model energètic renovable. En aquesta xerrada donarem veu a diferents perspectives per tal de seguir construint solucions col·lectives.

Xerrada: Tancament de l’Escola

Conferència de tancament a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista, qui aportarà la seva visió fent un recorregut per les diferents temàtiques treballades a les sessions anteriors de l’escola.

Caminada: El paissatge del guix, un ecosistema fràgil i amenaçat

Centre Cívic Nord Carrer de Sant Martí de Tous, 6, Igualada

La caminada del paisatge del guix recorre algunes antigues guixeres com la Guixera de Múnter i el Turó de les Guixeres, i descobreix un ecosistema amenaçat que requereix d'una conservació prioritària. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic Nord a les 9h del matí.

Caminada: La vegetació i la geologia de Montserrat

La caminada descobrirà la geologia particular de Montserrat, alguns dels seus ecosistemes característics i la seva importància per a la biodiversitat. Es passarà pel Coll de Porc i la Roca Foradada.

Mercat d’Autor a l’Era

Masia El Forrn del Vidre Ctra. C37Z Km 71 i 1/2, Òdena

2n Mercat d'Autor a l'Era d'Òdena, amb moltes parades, música i servei de bar i menjar per passar el dia amb tota la família.

Caminada: Els boscos de Castellolí i la Font del Ferro

Recorregut pels ecosistemes de l'entorn de Castellolí, torrents, boscos, arribant a la Font del Ferro. La caminada descobrirà uns boscos madurs excepcionals i la seva importància per fer front al canvi climàtic.