La Gran Pagesada de l’Espelt

Antigues Escoles de l'Espelt

La Gran Pagesada de l'Espelt torna per reivindicar que la lluita no ha acabat!

Taller de la pesca científica a Igualada

Ronda del Rec C. de Joan Abad, Igualada

Taller de pesca científica a Igualada, amb l'objectiu d'analitzar la necessitat d'habilitar escales pels peixos a les rescloses. L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a medi.ambient@aj-igualada.net o el telèfon 938031950.

Concentració contra les macroinstal·lacions de renovables

Imagina Av. Diagonal, 177, Barcelona

Dimecres dia 20 d'octubre a les 18:30h la consellera d'acció climàtica presentarà l’aprovació d’un nou decret que reguli la implantació de les renovables i un cop més no ha escoltat al territori. Les decisions s’han pres des dels despatxos, deixant indefenses les comarques afectades. És per això que hem de dir un cop més que Així NO.

Objectiu Residu Zero Igualada: Línia Bombolla

Ateneu Igualadí Igualada

"Línia Bombolla" és una activitat del projecte "Igualada, objectiu: Residu Zero", que vol aprofundir sobre com podem impactar positivament amb el nostre consum. L'esdeveniment esdevindrà un grup de màxim 20 persones format per un màxim de 10 nuclis de convivència. Aquesta Línia té un objectiu: revisar les dinàmiques de consum de la nostra llar. Per complir-lo, es realitzaran 5 càpsules formatives en diversos àmbits per anar posant consciència i veure quines opcions tenim a l'abast. Es prioritzaran els nuclis que tinguin la màxima disponibilitat en cas d'assolir el límit d'inscripcions.

€15

Xerrada-taller: Les dones i la terra, cossos de resistència

Som Energia engloba un conjunt de mirades diverses per ajudar a seguir construint, des de l’esperit crític, la transició energètica transformadora. Les lògiques mercantilistes i extractivistes de l'actual sistema energètic col·loquen la terra i les dones en una situació injusta de vulnerabilitat. En aquesta xerrada escoltarem experiències de resistència i lluita i alternatives que ens encaminen cap a la transició energètica transformadora.

Objectiu Residu Zero Igualada: Línia Terra

Ateneu Igualadí Igualada

"Línia Terra" és una activitat del projecte "Igualada, objectiu: Residu Zero", que vol aprofundir sobre com podem impactar positivament amb el nostre consum. L'activitat, que es divideix en quatre sessions, consisteix en una xerrada/taula rodona per parlar, debatre i aprofundir sobre la sostenibilitat des de diferents mirades i de la mà de persones expertes. Les sessions seran obertes i gratuïtes i es faran de forma presencial. Cal inscripció prèvia per fer previsió d'aforament.

Caminada: El riu Anoia, refugi de biodiversitat o riu degradat?

Centre Civic Fatima Av. de Ntra. Sra. de la Pietat, 42, Igualada

La caminada descobreix el riu Anoia, la seva dinàmica fluvial, la biodiversitat associada i les problemàtiques ambientals que encara té. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic de Fàtima, a les 9h del matí.

Concert: Cercle de cants

Esglèsia de Sant Llorenç Argençola

Concert "Cercle de cants" amb cançons per a la mare terra, per rehivindicar que cal evitar la implantació de grans parcs eòlics i fotovoltaics.

€5

Xerrada-taller: El territori i la transició energètica ineludible

Som Energia engloba un conjunt de mirades diverses per ajudar a seguir construint, des de l’esperit crític, la transició energètica transformadora. Els territoris es troben en una cursa contrarellotge per donar resposta a l'emergència de la transició energètica. Aquesta situació genera unes tensions vinculades amb la definició i desplegament d'un nou model energètic renovable. En aquesta xerrada donarem veu a diferents perspectives per tal de seguir construint solucions col·lectives.

Xerrada: Tancament de l’Escola

Conferència de tancament a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista, qui aportarà la seva visió fent un recorregut per les diferents temàtiques treballades a les sessions anteriors de l’escola.

Caminada: El paissatge del guix, un ecosistema fràgil i amenaçat

Centre Cívic Nord Carrer de Sant Martí de Tous, 6, Igualada

La caminada del paisatge del guix recorre algunes antigues guixeres com la Guixera de Múnter i el Turó de les Guixeres, i descobreix un ecosistema amenaçat que requereix d'una conservació prioritària. La caminada serà de nivell fàcil, amb una durada aproximada de 3-4 hores. El punt de trobada serà davant del Centre Cívic Nord a les 9h del matí.