Neteja del riu Anoia

Riu Anoia

El divendres 30 de setembre, de 17:30 a 20:00 de la tarda, veniu a netejar un nou tram del riu Anoia. Després de les últimes pluges el riu ha arrossegat molta brossa que resta entre el canyissar i la flora autòctona. Això, sumat a les 11 sortides del col·lector que continuen sense reixes o xarxes de protecció, tenim un riu brut. No deixem que passi. Davant la passivitat dels governs, la ciutadania passem a l'acció!

Xerrada sobre Sobirania Energètica

Museu Molí Paperer Capellades

Divendres 7 d'octubre es fa al Museu Molí Paperer de Capellades una xerrada sobre sobirania energètica, protagonitzada per Sergi Saladié, professor, investigador i consultor en paisatge, energia i plantejament territorial. També hi participarà Preservem Anoia, una coordinadora que neix de la confluència de diversos col·lectius i plataformes veïnals de la comarca. Us hi esperem!

Jornada Europea de Patrimoni

plaça de fàtima St. Martí de Tous

El dissabte 8 d'octubre se celebra a Tous una de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Podeu inscriure-us a l'activitat al correu amicsdetous@gmail.com.

Last call: decreixement. Solucions pel canvi

Plaça de l'Amfiteatre de l'Estacio Vella Igualada

Dissabte 8 d'octubre se celebra una jornada per apropar-nos al decreixement, una línia de pensament que advoca una societat més sostenible. A la jornada, organitzada per Igualada pel Clima i la Kaserna Jove, hi trobareu una fira d'artesania km 0 i un mercat de segona mà, diferents tallers pràctics i diverses xerrades. Vine a construir alternatives i a escoltar-ne d'altres.

Manifestació: Tous es planta

Polígon St. Martí de Tous

Dissabte 15 d'octubre s'organitza una manifestació a Tous per lluitar contra la MAT i contra els macroprojectes fotovoltaics i eòlics especulatius que amenacen el nostre territori. Vine i planta't per un entorn més sostenible.

Ruta tast del PACO

Copons

El 23 d’octubre, el Parc Agrari de la Conca d’Òdena celebra la 1a edició de la RutaTast del PACO, una caminada gastronòmica de descoberta del territori. L'activitat consisteix en una passejada de 13 km, apta per a petits i grans, amb 11 parades on els participants podran degustar diferents productes del Parc Agrari i conèixer els productors tot visitant les explotacions per les quals s’anirà passant. Més informació i inscripcions a la web del Parc Agrari de la Conca d'Òdena.

Xerrades de Preservem l’Anoia

Local Social de Xauxa C/ Sant Ignasi, 59, Igualada

El dissabte 29 d'octubre Preservem l'Anoia organitza unes xerrades amb el nom: "Les renovables a l'Anoia, un desastre ecològic". L'objectiu és difondre quines són les repercussions del desplegament de les renovables a la nostra comarca. Vine a conèixer més sobre el tema!

Trobada Biorne

Ecomercaderet Igualada

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre se celebra la trobada Biorne, centrada en el disseny de sistemes agroforestals. Hi haurà xerrades, tallers i activitats liderades per diferents col·lectius i projectes. Un espai per compartir, debatre i conèixer sobre permacultura!

Xerrades tecnològiques del món agrari digital

El programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), impulsat pel Consell Comarcal de l'Anoia, proposa als mesos de novembre i desembre un seguit de ponències, que, sota el títol Xerrades Tecnològiques del Món Agrari Digital, permetran ampliar coneixements en aquest camp. La informació detallada de cadascuna i el formulari d’inscripció es poden trobar al següent web: https://elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio/  

Espectacle Solar de Mos Maiorum

Teatre Aurora Carrer de l'Aurora, 80 (Plaça de Cal Font), Igualada

El col·lectiu teatral Mos Maiorum proposa un espectacle on multitud de testimonis reals parlen de la problemàtica generada per la desregularització de la transició energètica a Sant Martí de Tous, on hi ha un projecte per construir 168 ha de plaques fotovoltaiques en sòl agrari. Centrals elèctriques de magnituds enormes canviaran per sempre la vida del poble.

€13 - €16

Acte de presentació d’Impuls sostenible

Centre Cívic Nord Carrer de Sant Martí de Tous, 6, Igualada

El divendres 2 de desembre es durà a terme la presentació de propostes de les entitats ambientalistes per la Conca d'Òdena, que afirmen que cal un impuls sostenible, amb l'objectiu d'iniciar noves dinàmiques en les polítiques mediambientals del territori. Vine a escoltar propostes i a dir la teva!

Exposició “Defensem la terra, preservem l’Anoia”

Biblioteca Central d'Igualada Plaça de cal Font, Igualada

Vine a l'exposició "Defensem la terra, preservem l'Anoia" que han preparat els veïns afectats i les entitats mediambientalistes del territori sobre l'allau de macroprojectes per produir energia fotovoltaica i eòlica a l'Anoia. Uns projectes de companyies de l'oligopoli elèctric per exportar l'energia cap Europa i que alteren de manera dràstica el nostre hàbitat. Exageració? Visiteu l'exposició i opineu vosaltres mateixos. Del 9 al 29 de gener a la Biblioteca Central d'Igualada.