Trobada Biorne

Ecomercaderet Igualada

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre se celebra la trobada Biorne, centrada en el disseny de sistemes agroforestals. Hi haurà xerrades, tallers i activitats liderades per diferents col·lectius i projectes. Un espai per compartir, debatre i conèixer sobre permacultura!

Xerrades tecnològiques del món agrari digital

El programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), impulsat pel Consell Comarcal de l'Anoia, proposa als mesos de novembre i desembre un seguit de ponències, que, sota el títol Xerrades Tecnològiques del Món Agrari Digital, permetran ampliar coneixements en aquest camp. La informació detallada de cadascuna i el formulari d’inscripció es poden trobar al següent web: https://elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio/  

Espectacle Solar de Mos Maiorum

Teatre Aurora Carrer de l'Aurora, 80 (Plaça de Cal Font), Igualada

El col·lectiu teatral Mos Maiorum proposa un espectacle on multitud de testimonis reals parlen de la problemàtica generada per la desregularització de la transició energètica a Sant Martí de Tous, on hi ha un projecte per construir 168 ha de plaques fotovoltaiques en sòl agrari. Centrals elèctriques de magnituds enormes canviaran per sempre la vida del poble.

€13 - €16

Acte de presentació d’Impuls sostenible

Centre Cívic Nord Carrer de Sant Martí de Tous, 6, Igualada

El divendres 2 de desembre es durà a terme la presentació de propostes de les entitats ambientalistes per la Conca d'Òdena, que afirmen que cal un impuls sostenible, amb l'objectiu d'iniciar noves dinàmiques en les polítiques mediambientals del territori. Vine a escoltar propostes i a dir la teva!

Exposició “Defensem la terra, preservem l’Anoia”

Biblioteca Central d'Igualada Plaça de cal Font, Igualada

Vine a l'exposició "Defensem la terra, preservem l'Anoia" que han preparat els veïns afectats i les entitats mediambientalistes del territori sobre l'allau de macroprojectes per produir energia fotovoltaica i eòlica a l'Anoia. Uns projectes de companyies de l'oligopoli elèctric per exportar l'energia cap Europa i que alteren de manera dràstica el nostre hàbitat. Exageració? Visiteu l'exposició i opineu vosaltres mateixos. Del 9 al 29 de gener a la Biblioteca Central d'Igualada.

Assemblea anual ordinària de Per la conca

Can Papasseit carrer Verge de Núria, 1, Vilanova del Camí

Participa del funcionament democràtic de l'Entitat. T'hi esperem!

1. Lectura i aprovació de l'acta de l’Assemblea General’21
2. Resum de les activitats de l’any 22
3. Estat de comptes
4. Renovació de la Junta
5. Actualitat PDUAE CO – Implantació de renovables - Impuls sostenible
6. Projectes de futur de l’Entitat
7. Precs i preguntes

Neteja del riu Anoia

Vols veure el riu Anoia net? El 25 de febrer, d'11 a 13h, us animem a venir a netejar un nou tram del riu Anoia i a conèixer les problemàtiques que pateix. En aquesta ocasió, el lloc de trobada serà al Rec a la passera del riu Anoia davant cal Granotes, al costat de la zona de Calistènia.

Taller “Guardians de la Terra”

Museu de la pell Igualada

Vols aprendre, a través de la teva càmera fotogràfica o el teu mòbil, a narrar històries per a visibilitzar problemes mediambientals del teu entorn? Els fotoperiodistes Ofèlia de Pablo i Javier Zurita t’ensenyaran a conèixer i estimar la terra i a capturar històries, perquè sàpigues la importància de protegir-la i et converteixis en actor del canvi.

11a Matinal d’Intercanvi de Llavors de la Catalunya Interior 2023

Argençola

El Trill organitza la 11a Matinal d'Intercanvi de Llavors de Catalunya Interior, el 5 de març a Argençola. Amb el nom "Llavors per una nova agricultura. Tots els valors de la terra", la jornada vol ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món agrícola intercanvien experiències i coneixements. No t'ho perdis!

Festa’l Riu – Reivindiquem un Riu Anoia Net i Viu

Sota el tanatori, entre Igualada i Vilanova

GUARDA'T DIUMENGE 26 DE MARÇ - FESTA'L RIU - De 10 del matí a 6 de la tarda - Tallers - Ioga - Concursos - Cursa d'orientació - Clean up del riu - Safari al riu - Descoberta d'ocells - Paella popular i molt més!!! - Inscripcions...ben aviat!