Com afrontem la crisis ambiental a la Conca d’Òdena?

Després de reunir-se amb les candidatures municipals de la Conca d`Òdena, IMPULS SOSTENIBLE convoca als partits polítics a un debat temàtic de com fer front a la crisis ecosocial a la Conca d’Òdena el proper divendres 12 de maig a les 19:00h al Centre Cívic Nord d’Igualada. 

__________________________________________________________________________________________________ 

Les entitats s’han reunit amb els partits polítics per presentar-los un llibret on hi han recollit l’anàlisi de dotze àmbits de gestió política que necessiten mesures ambientals. S’hi descriuen mancances i s’hi apunten propostes per esmenar-les. 

Des les reunions, les entitats valoren que tots els partits manifesten ser conscients de la crisi ambiental i ecològica i que calen polítiques per fer front a les causes i problemes associats al canvi climàtic, la contaminació, la sequera, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament de materials i de combustibles fòssils. El grau de consciència i prioritat per revertir aquesta situació, però, varia segons el partit.  

La campanya vol conscienciar de la necessitat urgent de liderar una transició ecològica des de les institucions. Cal disposar d’una Agència de Mediambient per tenir dades i fer un seguiment de l’estat de la Conca d’Òdena. Els pocs estudis que es disposen indiquen que amb les polítiques actuals, l’activitat humana fa desaparèixer els serveis ecosistèmics indispensables per la vida (producció d’aliments, captació i regeneració d’aigua, fixació de CO2, regeneració de contaminants a l’aire i a les aigües, sosteniment de la biodiversitat, etc).  

Les polítiques actuals són insuficients i, de fet, moltes van en sentit contrari. Per revertir la tendència negativa calen canvis profunds en molts àmbits, com l’organització de la mobilitat, la gestió de l’aigua, la cura dels ecosistemes i biodiversitat, l’obtenció d’energia i d’aliments, la priorització dels recursos en economia social, i més. Són canvis difícils que han de ser graduals i amb aprenentatges col·lectius. Coneixement i consciència són claus per marcar un rumb i dedicar recursos humans i econòmics en una estratègia transversal que també impliqui la ciutadania. 

Per aquest motiu, a més de les diferents candidatures polítiques de la Conca d’Òdena, convidem a la ciutadania a assistir al debat previst pel dia 12 de maig a les 19:00h al Centre Cívic Nord d’Igualada. 

Podeu trobar tots els materials i adherir-vos individualment o com entitat al manifest: https://perlaconca.org/impuls-sostenible/. E-mail:: impuls.sostenible@gmail.com 

Leave a Reply