L’exposició fotogràfica ‘Revela la Conca’ serà a Òdena fins a finals de setembre

NOTA DE PREMSA - 16/09/2019 - Després de passar pel Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’, on ha estat exposada fins el passat dia 13, les fotografies del concurs organitzat per l’entitat Per la Conca s’exposaran ara a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena entre els dies 18 i 30 de setembre. A la inauguració de l’exposició, el passat mes d’agost, es van anunciar també les fotografies finalistes i guanyadora d’aquesta primera edició del concurs.

NOTA DE PREMSA – 16/09/2019

Després de passar pel Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’, on ha estat exposada fins el passat dia 13, les fotografies del concurs organitzat per l’entitat Per la Conca s’exposaran ara a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena entre els dies 18 i 30 de setembre. A la inauguració de l’exposició, el passat mes d’agost, es van anunciar també les fotografies finalistes i guanyadora d’aquesta primera edició del concurs.

L’exposició, organitzada a partir de 5 categories, mostra les 24 fotografies més ben valorades sobre un conjunt de 60 imatges penjades a les xarxes socials per part de la ciutadania del territori en el marc del concurs proposat des de l’entitat Per la Conca entre els mesos de juny i agost d’aquest any. Des de l’organització fem una valoració molt positiva d’aquesta primera edició del concurs i creiem que ha ajudat a apreciar i posar en valor l’entorn natural i agrari dels municipis de la Conca d’Òdena.

A l’acte d’inauguració de l’exposició, celebrat en el marc de la Festa Major d’Igualada, es va llegir també el veredicte del jurat del concurs. Les fotografies guanyadores en cada categoria són:

– “Llibertat”, de Valentí Montes: premi a la millor fotografia ‘Revela la Conca’,

– “Santa Magdalena de l’Espelt”, de Pep Solé: guanyadora en la categoria d’activitat agrària,

– “Guineu fora del cau”, de Xavier Gabarró: guanyadora en la categoria de biodiversitat,

– “No anirem d’excursió a les fàbriques abandonades! Lluitem per un futur més verd!”, de Nil Solé: guanyadora en la categoria de lleure,

– “Sis segles aguantant, no caurem ara!”, de Carlota Cuadras: guanyadora en la categoria de patrimoni arquitectònic,

– “Solitud”, de Núria Samaniego: guanyadora en la categoria de paisatge.

Les persones guanyadores van rebre com a premis un vol en globus (per al guanyador del concurs) i una panera amb productes agroalimentaris de la comarca (per al guanyador de cada categoria).

Després d’estar exposada a Igualada durant un mes, l’exposició es mou ara al municipi d’Òdena. Es podrà visitar a la Biblioteca l’Atzavara (c/ de la Guixera, 8) entre els dies 18 i 30 de setembre, en horari de matins (de 10h a 13h) els dimecres i dissabtes, i a les tardes (de 15:30h a 20:30h) de dilluns a divendres. La inauguració de l’exposició serà el dimecres 18 a les 19h.

Des de l’entitat organitzadora volem donar les gràcies a tots els participants del concurs, així com als membres del jurat (Lluís Jubert, d’Espai Gràfic / Espais del Rec; Joan Tomàs, de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada; Roger Grimau, d’Unió de Pagesos; i Lluís Cuadras, de l’associació Per la Conca) i els dotze productors que l’han patrocinat. L’exposició resultant ha sigut realitzada amb la col·laboració del Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’ i de Beutler fotografia, i compta ara amb el suport de l’Ajuntament d’Òdena.


Inauguració de l’exposició i entrega de premis, el 19 d’agost de 2019 al Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’. Foto: Per la Conca.
Fotografies finalistes de la categoria de paisatge, exposades al Casal Popular d’Igualada ‘el Foment’. Foto: Per la Conca.
Guanyadors i membres del jurat del concurs ‘Revela la Conca’. Foto: Per la Conca.
Premis del concurs fotogràfic: vol amb globus i panera amb productes agroalimentaris de proximitat. Foto: Per la Conca.