Inauguració de l’exposició i entrega de premis de ‘Revela la Conca’, el concurs de fotografies de la Conca d’Òdena

NOTA DE PREMSA - 13/08/2019 - El proper dilluns 19 d’agost, coincidint amb l’inici de la Festa Major d’Igualada, tindrà lloc l’entrega de premis del concurs de fotografies ‘Revela la Conca’, convocat aquest estiu per l’entitat Per la Conca. L’acte serà a 2/4 de 8 del vespre al Casal Popular d’Igualada, el Foment, i servirà també per inaugurar l’exposició de fotografies finalistes i guanyadores d’aquest mateix concurs, que es podrà visitar en aquest mateix espai fins el 14 de setembre.

NOTA DE PREMSA – 13/08/2019

El proper dilluns 19 d’agost, coincidint amb l’inici de la Festa Major d’Igualada, tindrà lloc l’entrega de premis del concurs de fotografies ‘Revela la Conca’, convocat aquest estiu per l’entitat Per la Conca. L’acte serà a 2/4 de 8 del vespre al Casal Popular d’Igualada, el Foment, i servirà també per inaugurar l’exposició de fotografies finalistes i guanyadores d’aquest mateix concurs, que es podrà visitar en aquest mateix espai fins el 14 de setembre.

Des de l’entitat organitzadora valorem molt positivament l’acollida del concurs, que s’ha realitzat enguany per primera vegada. Des que se’n van publicar les bases a principis de juny fins la data de tancament del concurs, s’han recollit a través de les xarxes socials una seixantena de fotografies distribuïdes entre les cinc categories proposades: paisatge, activitat agrària, biodiversitat, lleure i patrimoni arquitectònic. La diversitat i qualitat de les fotografies reforça l’objectiu amb el que ens plantejàvem el concurs: posar en valor el patrimoni natural i cultural de la Conca d’Òdena i molt especialment de la zona de Can Morera, al terme d’Òdena, que es troba amenaçada per la voluntat de construir-hi un macropolígon industrial. En aquesta primera edició, s’han valorat de forma particular les fotografies que posaven de manifest el potencial agrícola i ramader, entre d’altres activitats, d’aquest territori en disputa.

Les millors imatges de cada categoria es podran contemplar al Casal Popular d’Igualada, el Foment, en una exposició organitzada conjuntament entre les dues entitats. L’acte d’inauguració d’aquesta exposició coincidirà a més amb la lectura del veredicte del concurs, el jurat del qual està integrat per Lluís Jubert, dissenyador local; Joan Tomàs, membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada; Roger Grimau, d’Unió de Pagesos; i Lluís Cuadras, de l’entitat Per la Conca. La fotografia guanyadora serà obsequiada amb un vol amb globus i les finalistes de cada categoria seran premiades amb un lot d’articles agroalimentaris de proximitat elaborat amb la col·laboració de l’Associació Agroecològica Cal Mercaderet, vi Carregarrucs de Cal Gallego, Josep Mestre Agricultura Ecològica, L’hort de l’avi, Mas Buret, La Lenta, Cal Codina, Ous Marimon de Montmaneu, el Col·lectiu Eixarcolant, l’Horta Lliure, oli de Can Gibert i vi Sumollant del col·lectiu 7 de vi dels Petits Viticultors de la Conca d’Òdena, a qui des de l’organització volem agrair la seva implicació.